Ev Reçeteleri

BEL FITIĞI AĞRISINI Geçiren İki Doğal Formül



Sırt ağrılarından şikayetçi misiniz?

Sırt ağrısının pek çok farklı nedeni olabilir.  Stres ve yorgunluk sırt ağrısına yol açabilir. Dinlenmek ve masaj yaptırmak sırt ağrılarından kurtulmanın en iyi iki yöntemidir. Sırt ağrınız bu yöntemlerle geçmiyor ise bel fıtığı gibi daha ciddi bir rahatsızlıktan şüphelenilmelidir.

Omurgamız, omur denilen, üst üste binen kemiklerden oluşan bir yapıdır. Omurlar arasında tampon görevi gören kıkırdaksı diskler bulunur. Bu diskler yürüme, dönme veya eşya kaldırma esnasında oluşabilecek şoklara karşı omurları korur. Bu kıkırdak dokunun yırtılarak kalçaya veya bacağa giden sinirlere baskı yapması ile bel fıtığı oluşur.

Ağır kaldırma, uzun süre oturarak çalışma, obezite, egzersiz yapmamak bel fıtığının oluşmasına neden olan faktörlerdir.

Bel fıtığı en çok belin alt kısmı, kalça, ve baldırlarda ağrı olarak hissedilir. Bazen ağrı ayağa kadar inebilir. Özellikle öksürme veya hapşırma gibi vücudu ansızın sarsan hareketlerde ağrı oluşur. Bel fıtığı aynı zamanda etki alan sinirin bulunduğu bölgelerde uyuşukluk ve karıncalanma yapabilir.

Eğer bel fıtığından şüpheleniyorsanız en kısa zamanda bir uzmana görünmenizi öneririz. Doktorunuz teşhis sonrası size en uygun tedaviyi önerecektir.

Bel fıtığı çoğu zaman ameliyata gerek kalmadan, sadece ilaç, dinlenme ve fizik tedavi yöntemleri ile tedavi edilir.

İsterseniz bel ağrınızı azaltacak ev reçetelerine hep birlikte göz atalım.

1. Söğüt kabuğu çayı

Kuru söğüt kabuğu ile ağrı geçiren bir çay hazırlayabilirsiniz. Söğüt kabuğu binyıllardır ağrıları gidermek için kullanılmaktadır. Söğüt kabuğu ile ağrı, yüksek ateş ve iltihap gideren ilaç formüllerinin yazılı olduğu 4000 yıllık Sümer tabletleri bulunmuştur. Tıbbın babası olarak kabul edilen Hipokrat da ağrılı ve yüksek ateşli hastalarına söğüt kabuğu çiğnemelerini önermiştir.



Aspirinde bulunan salisin maddesi söğüt kabuğunda bol miktarda bulunur. Bu nedenle söğüt kabuğu bölgesel ağrıların giderilmesinde büyük fayda sağlar. Söğüt kabuğu çayı ile aspirinin verdiği mide rahatsızlığını yaşamadan ağrıları geçirebilirsiniz.

Söğüt kabuğu çayı yapmak için bir çay kaşığı kuru söğüt kabuğunu 1 bardak suda kaynatın. Bu çayı günde 2-3 kere içebilirsiniz.

2. Kırmızı biber kompresi

İçerdiği kapsaisin maddesi ile acı kırmızı biber ağrıları gidermede birebirdir. Kapsaisin beyne giden ağrı sinyallerini azaltır. Kireçlenme, bel fıtığı, diyabetik nöropati veya ameliyat sonrası oluşan ağrıları gidermek için kapsaisinli kremler kullanılmaktadır.

Kırmızı biber kompresi için gereken malzemeler şunlardır:

– 1 bardak su

– 2 dilim beyaz ekmek

– 1 çay kaşığı kırmızı biber

Bir bardak suya önceden parçaladığınız ekmeği su ve acı biberi atın. Macun kıvamına gelene kadar karıştırın. Macunu ağrılı bölgeye sürün ve yarım saat bekleyin. Ağrı geçene kadar kürü her gün uygulayın.



Kaynakça:

(https://www.sciencehistory.org/distillations/magazine/aspirin-turn-of-the-century-miracle-drug)

(https://www.clinicaladvisor.com/alternative-meds-update/willow-bark-relieves-pain-and-inflammation/article/204756/)

(http://www.healing-from-home-remedies.com/make-a-poultice.html)

(https://www.medicaldaily.com/miracle-tree-6-health-benefits-willow-bark-get-you-chomping-bit-330070)

(https://www.medicalnewstoday.com/articles/267248.php)

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.