Genel Sağlık

Helikobakter Pilori Tedavisi ve Bir Mucize Kür



Geçmiş yıllarda doktorlar mide rahatsızlıklarının başlıca sorumlusu olarak baharatlı yemekler, sigara ve stresi gösteriyorlardı. Tüm bu saydıklarımız mide üzerinde olumsuz etkiler göstermesine rağmen en büyük etken 1982 yılına kadar keşfedilmemiş olarak kaldı. Pek çok mide rahatsızlığı ve ülserin asıl sorumlusunun Helikobakter Pilori olarak bilinen bir bakteri olduğu ortaya çıktı.

Helikobakter pilori mide astarına yerleşerek midede iltihaplanma ve enfeksiyona neden olan bir bakteri türüdür. A.B.D. hastalık kontrol ve önleme merkezi verilerine göre dünya nüfusunun %66’sına yakın bir kısmında bu bakteri bulunuyor. Gelişmekte olan ülkelerde ise bu oran %80’e kadar çıkmakta. Ömrünün sonuna kadar midesinde bu bakteriyle yaşayan ve bunun farkına varmayan pek çok kişi bulunmaktadır. Oldukça bulaşıcı bu bakteri çok belirgin bir belirti göstermese de midede şişkinlik, gaz, mide yanması ve hafif bulantı hissine neden olabilir. Helikobakter pilori ayrıca gastrit ve ülsere neden olmakta ve mide kanseri riskini 6 kat arttırmaktadır.

Bakterinin tedavisi için genelde antibiyotik kullanılmaktadır. Yalnız antibiyotik kullanımı faydalı bakterileri de olumsuz etkilemektedir. Ayrıca son yıllarda bu bakteri antibiyotiğe direnç göstermeye başladığından doğal tedavilere yönelmek çok daha sağlıklı ve etkili görünmektedir.

İsterseniz helikobakteri piloriyi tedavi eden gıda ve kürlere hep birlikte göz atalım.

1.Probiyotikler

İyi bakteri olarak bilinen probiyotikler sağlıklı bir sindirim sisteminin vazgeçilmezidir. Düzenli probiyotik gıdalar yiyerek sindirim sisteminde sağlıklı bir bakteri oluşumu sağlayabilirsiniz. Yoğurt, kefir, turşu ve bazı peynir türleri probiyotiktir. Haftada 2-3 öğünde bu gıdalardan yiyebilirsiniz. Ayrıca probiyotik takviyesi de kullanabilirsiniz.

2. Yeşil çay

Yeşil çay helikobakter pilori bakterisinin büyümesini baskılayan bir bitki çayıdır. Araştırmalar yeşil çayın bakterinin neden olduğu mide mukoza iltihaplanmasına iyi geldiğini göstermektedir. Yeşil çay bakteriyi hem baskılar hem de neden olduğu mide rahatsızlıklarını tedavi eder. Yeşil çayda bulunan kateşinler bakteriyle savaşan çok güçlü antioksidanlardır.



3. Sarımsak

Sarımsak doğal bir iltihap gidericidir. Hatta antibiyotik özelliklere sahiptir. Pişmiş veya çiğ sarımsak yemenin helikobakter pilori’yi öldürdüğü bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bir araştırmada öğlen ve akşam yemeklerinde orta boy iki diş sarımsak yiyen kişilerde bakterinin ciddi oranda azaldığı görülmüştür.

4. Brokoli

Brokoli yüksek miktarda sülfür içerir. Sülfür antioksidan etkisi olan ve detoksa yardımcı bir maddedir. Araştırmalar haftada iki kez brokoli yiyen kişilerde bakterinin azaldığını göstermektedir. Brokoli ayrıca bakterinin yol açtığı mide hasarına karşı koruma sağlar.

İsterseniz İbrahim Saraçoğlunun önerdiği brokoli kürü de yardımcı olacaktır.

Yaklaşık 200 gram brokoliyi kaynar suya atın. Hafif ateşte 5 dakika haşladığınız brokoli suyunu üç eşit parçaya bölerek sabah öğlen ve akşam için. Suyu içtikten sonra 20 dakika boyunca birşey yiyip içmemeye dikkat edin.

Kürü yedi gün boyunca uygulayın. Ardından 3 gün ara verin. Kürü bu şekilde dinlenme süreleri dahil otuz gün boyunca uygulayın.

Eğer öğlenleri kürü uygulayamazsanız brokoli suyunu ikiye bölüp sabah, akşam içebilirsiniz.

Kaynakça:



(https://draxe.com/h-pylori/)
(https://www.cdc.gov/ulcer/files/hpfacts.pdf)
(https://www.healthline.com/health/digestive-health/h-pylori-natural-treatment#natural-treatments)
(https://www.healthyandnaturalworld.com/natural-remedies-for-helicobacter-pylori/)
(https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1283743/)
(https://www.webmd.com/cold-and-flu/news/20110824/antibiotic-overuse-may-harm-bodys-good-bacteria#1)
(http://www.dogalveguzel.com/ibrahim-saracoglu-helicobakter-pylori-icin-bitkisel-tedavi.html)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir