Ev Reçeteleri

Lahana yaprağıyla gelen şifa



Lahana sağlığa faydalı ve düşük kalorili gıdalardan biri. Çoğu kişi lahananın kolesterole iyi geldiğini bilir. Ama lahananın bilinmeyen başka faydaları ve kullanım biçimleri de mevcut. Bu videoda lahananın cilde temas ettiğinde sağladığı faydaları inceleyeceğiz.

1. Yaraları iyileştirir

Lahana ve brokoli gibi turpgiller familyasına ait sebzelerde doku hasarlarını tedavi eden metionin amino asidi bulunur. Yaranın üzerine hafifçe beyazlamış bir lahana koyduğunuzda enfeksiyonlar daha hızlı iyileşir ve iyileşme zamanı azalır.

Aynı şekilde bir yerinizi çarptığınızda ve o bölge şiştiğinde oraya taze lahana yaprağı yerleştirin. Ardından bir bandajla yaprakları sabitleyin. Bu şekilde bir gece geçirdiğinizde yaranın çok daha hızlı iyileştiğini göreceksiniz.

2. Baş ağrısına iyi gelir

Lahana C ve K vitamini, folat, potasyum, magnezyum ve demir içerir. Bu nedenle lahana yemek stres ve beslenme bozukluğundan kaynaklanan baş ağrısını gidermede işe yarar.

Lahanayı alın ve şakaklarınıza koyarak da bu etkilerden faydalanabilirsiniz. Cildiniz besin maddelerini emecek ve lahana yaprağı sizi serinletecektir. Uygulama öncesi lahana yaprağını 15 dakika boyunca derin dondurucuda tutarak serinlik etkisini arttırabilirsiniz.



3.Tiroid bezine iyi gelir

Tiroid bezi; gelişim, metabolizma hızı ve sindirim sisteminin çalışması için gereken hormonları üretir. Lahana yaprağı ile tiroid bezinizin çalışmasına destek olabilirsiniz.

Tiroid bezinin üstüne gelecek şekilde boğazınıza lahana yaprağı yerleştirin. Sonra yaprağı bir şal veya bandajla sabitleyin. Lahana yaprağı boğazınızda iken uyuyun. Sabah yaprağı atın. İyileşme görene kadar bu küre 10 gün boyunca devam edebilirsiniz.

4. Süt verme dönemindeki acıyı azaltır

Süt vermek bazı kadınlar için acı verici bir süreçtir. Göğüslerinize taze lahana yaprağı yerleştirerek bu acıyı dindirebilirsiniz.

Merdane ile lahana yaprağını hafifçe ezin. Böylece yaprak göğüse daha rahat yerleşecektir. Yaprakları birkaç saat boyunca göğsün üstünde tutun. Ayrıca soğutulmuş yaprakları günde iki kere 20 dakika boyunca göğüste tutabilirsiniz. Bu işlemi süt verme veya süt pompalama süreci boyunca uygulayabilirsiniz. Göğüslerdeki acı bir hafta içinde geçecektir.

5. Eklem şişliklerini azaltır

Fizik tedavi uzmanları iltihabı geçirmek için eklemleri lahana yapraklarıyla sarmayı tavsiye ediyorlar. Lahana kanser önleyen, iltihap giderici bir bileşen olan glukozinolat içerir.

Lahana yaprağının kalın damarlarını ayırın ve yaprağı iki kağıt havlu arasına koyun. Yaprağı et tokmağıyla döverek içindeki iyileştirici bileşenleri açığa çıkarın. Ardından şişliğin olduğu bölgeye sarın.



Kaynakça:

(https://www.dherbs.com/articles/put-cabbage-leaves-on-your-chest-and-legs-see-what-happens/)
(https://dailyhealthpost.com/put-cabbage-leaves-onto-chest-and-legs/)
(http://www.healthylifetricks.com/put-cabbage-leaves-onto-your-chest-and-legs-before-you-go-to-sleep-if-you-experience-frequent-headaches/)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir