Genel Sağlık

Mide Yanmasını Gideren Beş Pratik Yöntem



Lezzetli bir yemek sonrası keyfimizi bozan mide yanması ve reflü tüm dünyada ve ülkemizde oldukça sık görülüyor. Türk Gastroenteroloji Derneği verilerine göre Türk halkının yüzde 23’ü reflü hastası. Neyse ki mide ve boğazımızı kavuran bu yanma hissinden kurtulmanın çok pratik yöntemleri mevcut.

İsterseniz bu yöntemlere hep birlikte göz atalım.

1. Karbonat

Yarım çay kaşığı sodyum bikarbonat mide yanmanıza iyi gelecektir. Karbonat alkali özelliğinden dolayı mide asidini dengeler. Yanma hissettiğinizde yarım çay kaşığı karbonatı bir bardak suya karıştırıp için. Bu karışım anlık rahatlama sağlayacaktır.

Yalnız günde yarım çay kaşığından fazla kullanmamaya dikkat edin. Ayrıca karbonat, sodyum içerdiği için tansiyon sorunu olanların temkinli kullanması önerilir.

2. Sakız

Kulağa tuhaf gelse de sakız çiğnemek mide yanmanızı giderebilir. Sakız tükürük üretimini arttırır ve üretilen tükürük aside karşı tampon görevi görür. Şekersiz sakız çiğneyerek hem mide yanmanızı giderebilir hem de dişlerinizi koruyabilirsiniz.

3. Aloe vera suyu

Özellikle cilt yanıklarında kullanılan aloe vera mide yanmasını da rahatlatır. Yemeklerden 20 dakika önce içilen çeyrek bardak aloe vera suyu midenizi koruyacaktır.

Yalnız aloe veranın fazla içildiğinde müshil etkisi yaptığını belirtelim.

4. Muz

Muzun içerdiği doğal antasitler mide asidine karşı tampon görevi görür. Günde bir adet iyice olgunlaşmış bir muzu yediğinizde mide yanmasına karşı doğal olarak koruma sağlarsınız.



5. Organik elma sirkesi

Mide yanması için asitli elma sirkesi içmek çelişkili bir tavsiye gibi görünebilir. Oysa ki mide yanması ve reflü azalan mide asidinin bir sonucudur. Yeterince sindirilemeyen gıdalar midede basınç oluşturur. Böylece asit ve mide içeriğinin yükselmesine neden olur.

Bir bardak suya bir yemek kaşığı organik elma sirkesi dökün. Yemeklerden yarım saat önce için. Bu kürü düzenli olarak bir hafta uygulayın.

Kaynakça:

(http://everydayroots.com/heartburn-remedies)
(http://articles.mercola.com/home-remedies-heartburn-acid-reflux-ulcer.aspx)
(http://scdlifestyle.com/2015/04/4-quick-and-natural-heartburn-remedies/)
(http://www.top10homeremedies.com/home-remedies/home-remedies-acid-reflux.html)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir